2012/06/01

Η Σκόπελος ανοίγει τις πύλες της στον Συνεδριακό Τουρισμό

1ο Διεθνές Συμπόσιο για τη Φιλοσοφία της Επανορθωτικής Δικαιοσύνης και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ( 3-7 Ιουνίου)

Ένας μακρόχρονος επιστημονικός διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου σε ζητήματα φιλοσοφίας του δικαίου γέννησε την ιδέα της διεξαγωγής του 1ου Διεθνούς Συμποσίου για τη Φιλοσοφία της Επανορθωτικής Δικαιοσύνης και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η καθηγήτρια εγκληματολογίας και πρώην αντιπρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου κα. Βάσω Αρτινοπούλου και ο Dr. Theo Gavrielides, ιδρυτής και γενικός διευθυντής του οργανισμού Independent Academic Research Studies, που εδρεύει στο Λονδίνο, είναι από κοινού οι επιστημονικοί υπεύθυνοι της διοργάνωσης.

Τα ιδιαιτέρου ιστορικού, πολιτιστικού και φυσικού κάλλους σημεία της Σκοπέλου, τα οποία επελέγησαν για την πραγματοποίηση των εργασιών του συνεδρίου θα εμπνεύσουν τη δημιουργική σκέψη των συμμετεχόντων ακαδημαϊκών προσκεκλημένων, οι οποίοι θα ταξιδέψουν από διαφορετικά μέρη της γης, για να συναντηθούν στο νησί. Ο Δήμος Σκοπέλου, συμπαραστάτης σε θετικές και ουσιαστικές πρωτοβουλίες, στηρίζει τη διοργάνωση του συμποσίου, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη μιας νέας κοινωνικής πραγματικότητας και ενός συστήματος αξιών, με σκοπό την προσέλκυση ποιοτικού συνεδριακού τουρισμού.

Ο εκδότης του καναδικού οίκου DeSitter Publications θα παρακολουθήσει από κοντά τις διαλέξεις του συμποσίου, οι οποίες θα δημοσιευθούν σε ειδικό τιμητικό τόμο.