2011/07/07

Δ.Ι.Ε.Β.Α. 2011

ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2011

Η διοργάνωση της  Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Βορείου Αιγαίου και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανοιχτής Θάλασσας θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο από 6 έως 13 Αυγούστου 2011.
Η συνταγή για την επιτυχία της Δ.Ι.Ε.Β.Α. είναι γνωστή στην Οργανωτική Επιτροπή και πλέον με την πρόκληση της συνδιοργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανοιχτής Θάλασσας 2011 σε ένα πανέμορφο νησί, σχεδόν στο κέντρο του Αιγαίου, θα προσπαθήσει να πετύχει το καλύτερο για όλους.
Η αναμενόμενη εκπροσώπηση περισσοτέρων από 12 Ομίλων είναι δεδομένο ότι θα αναδείξει τον θεσμό του Πανελληνίου στο κορυφαίο φετινό ιστιοπλοϊκό γεγονός, αλλά και θα δώσει βάση για τη ριζική αναβάθμιση του θεσμού τα επόμενα χρόνια. Με τα πιο ανταγωνιστικά σκάφη των κατηγοριών ORCi και IRC να δίνουν παρόν και προτεραιότητα στην κατηγορία ORCi gph>700 με ξεχωριστό στίβο, οι συμμετοχές υπολογίζουμε ότι θα ξεπεράσουν τις 40 και οι τρεις Πανελληνιονίκες (IRC, ORCi και ORCi>700) θα αναδειχθούν από το πιο αντιπροσωπευτικό σύνολο αγωνιστικών σκαφών της χώρας.
O Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας και η Επιτροπή Ανοιχτής Θάλασσας, με τη βοήθεια του τοπικού Ομίλου Ν.Ι.Κ.Ο.Σ. και του Ι.Ο.Β.Α.Θ. έχουν ξεκινήσει από νωρίς τις προετοιμασίες, για να πετύχουν μια εξαιρετική διοργάνωση τόσο σε θάλασσα, όσο και στεριά, όπου με την Υποστήριξη του Δήμου Σκοπέλου θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις.
Σας περιμένουμε όλους, στο φιλόξενο και γραφικό νησί των Σποράδων, με τα πεύκα που φθάνουν στη θάλασσα, τις πανέμορφες παραλίες και την νησιώτικη παράδοση που χαρακτηρίζει τη Χώρα και τα υπόλοιπα χωριά.

Πηγή: Δ.Ι.Ε.Β.Α.